Een nieuwe stap in de strijd tegen corona in de zorg

Voor instellingen waar kwetsbare mensen worden verzorgd, is bescherming tegen het corona-virus topprioriteit. Protocollen, hygiënevoorschriften en strenge regels kunnen echter niet altijd voorkomen dat het virus binnenkomt. De laatste verdedigingslinie in de strijd tegen een uitbraak is dan het effectief uitschakelen van virusdeeltjes in de binnenlucht en op oppervlakken. En dat is precies wat de apparatuur van Pure Air Nederland doet met het proces van fotokatalytische oxidatie.
Bij verschillende verpleeg- en verzorgingshuizen in Noord-Nederland heeft Pure Air in de afgelopen maanden de Beyond Guardian Air en/of de Pure & Clean geïnstalleerd. Uit voorzorg, of om een corona-uitbraak in te perken. De betrokken tehuizen zijn enthousiast over de producten en de dienstverlening van Pure Air en – veel belangrijker – over de effectieve stap in de bestrijding van het virus.

Een uitbraak beteugeld
Bij een van de verzorgingstehuizen waren enkele besmettingen vastgesteld. Om de uitbraak te beteugelen en om besmettingen in de toekomst te voorkomen, besloot de directie tot het inzetten van de apparaten van Pure Air om verspreiding van het virus via verkeersruimtes (gangen, medewerkersruimtes etc.) te voorkomen. Met succes, want de uitbraak bleef beperkt tot de aanvankelijke gevallen. Na het indammen van de uitbraak, blijft de apparatuur dienst doen om uitbraken in de toekomst te voorkomen. Als groot voordeel ervaart de directie dat de technologie niet enkel bescherming biedt tegen het corona-virus, maar ook tegen vele andere bekende en nog onbekende virussen en ziekteverwekkers.

Inzet van de apparatuur
Zoals in de hierboven geschetste situatie kan Pure Air-apparatuur worden geïnstalleerd in verkeersruimtes, ruimtes waar gewerkt wordt of waar cliënten samenkomen. Deze opstelling ligt bijvoorbeeld voor de hand wanneer cliënten op eigen kamers verblijven. In het geval van duidelijke afdelingen, kan er ook worden gekozen voor het opstellen van apparatuur die een buffer creëert tussen (al dan niet besmette) afdelingen. In alle gevallen kan Pure Air gedegen aanbevelingen doen over het optimaal inzetten van de apparatuur. Daarbij wordt rekening gehouden met de aard van instelling, de verkeersstromen (cliënten, medewerkers en bezoekers), de volumes van de verschillende ruimtes, al bestaande ventilatie en luchtstromen en de risicobelasting van de instelling en de verschillende afdelingen/ruimtes.

Bewijs van werking
Dat andere virussen in de lucht en op oppervlakken efficiënt bestreden kunnen worden door middel van luchtreiniging, is al veel langer bewezen. Dat luchtreiniging, en in het bijzonder de ActivePure-technologie zoals gebruikt in de apparaten van Pure Air, ook doeltreffend het corona-virus bestrijdt, wordt door steeds meer toonaangevende wetenschappelijke instellingen bevestigd.
De behoefte aan luchtreiniging komt naar voren uit een artikel in Het Financieele Dagblad van 9 januari 2021. Daarin worden oorzaken genoemd van de hoge besmettingswaarschijnlijkheid in gebouwen zoals zorginstellingen: te weinig frisse lucht en zonlicht, te hoge temperatuur en te lage luchtvochtigheid. De microwereld in gebouwen, die bestaat uit miljarden microben zoals bacteriën en schimmels, maar ook uit virussen zoals het corona-virus, krijgt daardoor meer kans. Goede ventilatie en luchtreiniging bieden soelaas. Die conclusie werd recent ook getrokken in een onderzoek van de TU Eindhoven.

Uitstekende resultaten
In sommige gevallen is goed te achterhalen waarom of hoe een virus is binnengekomen in een tehuis. Nooit is vast te stellen wat de reden is waarom een virus niet is binnengekomen. Uiteraard is preventie hier het sleutelwoord. Pure Air voegt met zijn unieke technologie aan die preventie een nieuwe dimensie toe.

Meer lezen over de wetenschappelijke bevestiging van de werkzaamheid van onze technologie? Klik hier!

Deel deze pagina

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Vraag direct een offerte aan