Groningse anderhalvemeter-subsidie (50%) voor luchtreiniger die COVID-19 doodt

Onderstaand de tekst uit ons persbericht van 18 januari jl.

Ondernemers, organisaties en bedrijven in Groningen die de COVID-19-dodende lucht- en oppervlaktereiniger Pure & Clean aanschaffen, kunnen aanspraak maken op de zogeheten anderhalvemeterregeling van de provincie Groningen. Zij kunnen dankzij deze subsidie de helft van de kosten van het apparaat terugkrijgen. Tot nu toe hebben zeker tien Groningse kopers van de luchtreiniger al van die mogelijkheid gebruik gemaakt.

De Pure & Clean werkt met de zogenoemde ActivePure® Technologie, die in de jaren negentig werd ontwikkeld door NASA om de lucht in ruimtevaartuigen schoon te houden. Dankzij die technologie vernietigt het apparaat het gevreesde SARS-CoV2, zowel in de lucht, binnen drie minuten, als op oppervlakken, zo blijkt uit recent onderzoek van Amerikaanse laboratoria, die zijn goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) (vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM). Ook andere virussen, schimmels, pollen en ziektekiemen worden door de technologie geneutraliseerd.

Omdat de Pure & Clean ook SARS-CoV2 doodt, is het apparaat interessant voor onder meer scholen, bedrijven, theaters, musea, sportscholen, kerken en horecaondernemingen die hun bezoekers en medewerkers willen beschermen tegen het coronavirus, zegt directeur Richard Medema van Pure Air Nederland in Groningen. Ook voor zorginstellingen, verpleeg- en verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en praktijk- en wachtruimtes biedt het apparaat uitkomst.

SARS, ebola, E-coli en polio
De ActivePure® Technologie vernietigt behalve het coronavirus ook overige virussen als SARS, vogel- en varkensgriep, ebola, polio, pokken en griep- en verkoudheidsvirussen. Ook bacteriën als MRSA, salmonella, stafylokokken, streptokokken, E-coli, en listeria worden door de technologie vernietigd.

Eén apparaat is genoeg om de lucht en oppervlakken in een ruimte tot ongeveer 280 vierkante meter en 700 kubieke meter te reinigen.

Subsidie provincie Groningen
Omdat de Pure & Clean een rol speelt in de bestrijding van het coronavirus, kunnen bedrijven die het apparaat aanschaffen een beroep doen op de zogenoemde anderhalvemeterregeling van de provincie Groningen. Deze subsidie is bedoeld voor winkels, bedrijven, sportverenigingen, maatschappelijke en culturele organisaties uit de provincie Groningen die kosten hebben gemaakt voor aanpassingen aan de 1,5 meter-economie.

Niet alleen zaken als desinfectiepalen en spatschermen komen in aanmerking voor de subsidie, maar dus ook de Pure & Clean. In de subsidiepot zit nog bijna 1 miljoen euro. Er wordt 50 procent van de kosten vergoed, met een minimum van 500 euro en een maximum van 2500 euro.

Hoe werkt de ActivePure® Technologie?
Lucht- en watermoleculen worden door de ActivePure®-cellen opgenomen. Vervolgens worden deze moleculen door de ActivePure® Technologie geladen tot verdelgers van ziektekiemen. Die geladen moleculen worden door het apparaat uitgestoten en gaan in de lucht en op oppervlakken actief op zoek naar virusdeeltjes, bacteriën, pollen, schimmels en andere ziektekiemen.

De Pure & Clean wordt geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf Aerus, dat sinds 2001 actief is op het gebied van luchtzuiveringapparatuur. Aerus is ontstaan uit Electrolux USA dat sinds 1924 gevestigd was in de Verenigde Staten. Sinds 2009 werkt Aerus met de ActivePure® Technologie, die ontwikkeld is door NASA voor gebruik in de ruimtevaart. De ActivePure® Technologie is beloond met het Amerikaanse predicaat Certified Space Technology.

Deel deze pagina

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Vraag direct een offerte aan